Zaloščan vina De Adami d.o.o

vina iz spodnje vipavske doline
Flash

Vino

Laški Rizling 2010

vmes_Sivi pinot.jpg

LAŠKI RIZLING je prijetno belo suho vino, čigar značaj dopolnjujeta predvsem značilna cvetica in polnost okusa.

Letnik 2010, suho,alkohol 12,5 % vol.

Sivi pinot 2016

vmes_Sivi pinot.jpg
SIVI PINOT , to elegantno suho belo vino slovi po pitnosti in sadni svežini, nevsiljivi cvetici in harmoničnem okusu, ki podarja zaznave po zrelih jabolkih.

Letnik 2016, suho, alkohol 14,5 %vol.

Cabernet sauvignon 2009

vmes_cabernet_sauvignon.jpgVrhunsko suho rdeče vino privlačne rubinaste barve s češnjevo rdečimi odtenki svoje dobre lastnosti izraža že v cvetici. Po okusu še vedno sadno, lahko bi rekli celo sveže in z žametnimi tanini je to vipavsko vino skladno in prijetno pitno, lepo spremlja številne jedi, še posebej mesne. Brez dvoma gre za vino, ki je pitno že danes, lahko pa ga v svoji kleti hranimo še nekaj let.

Letnik 2009, suho, alkohol 13,5 %vol.

Barbera 2013

vmes_barbera.jpg Značilna rdeča sorta v Vipavski dolini daje odlična vina z značilno svežino. Že na oko prijetna globoka temno rubinasta barva, pa tudi njegova cvetica napovedujeta izrazito vino, kar se v okusu potrdi. Ni torej naključje, da je vino priljubljeno, saj se s svojim harmoničnim značajem lepo poda k številnim, še posebej mesnim jedem in jedem z žara. To pa je še posebej prikladno za poletni čas.

Letnik 2013, suho, alkohol 14,0 %vol.

Beli pinot 2016

vmes_Beli pinot.jpg
BELI PINOT, ta sortni lepotec, se v kleti naše kleti zrcali v svetlo rumenih odtenkih. Ponaša se z bogato cvetico, ki obljubo izpolni s polnim in bogatim okusom.

Letnik 2016, suho, alkohol 12,5 %vol.

Chardonnay barrique 2007

vmes_Chardonnay barique.jpg

Modri Pinot, 2010

vmes_Modri pinot.jpg Vrhunsko suho rdeče vino očara vsakogar, ki rad poseže po lažjih rdečih vinih. To je brez dvoma eden najodličnejših modrih pinotov Vipavske doline, saj se s svojima cvetico in vonjem, predvsem pa okusom po svežih gozdnih sadežih, hitro prikupi ljubiteljem vina. Sorta, ki sicer slovi po svoji muhavosti, se v kleti Zaloščan izkaže s svojo harmoničnostjo, ta pa se rada druži z jedmi tradicionalne vipavske kuhinje, pa tudi številnimi drugimi lažjimi mesnimi jedmi.

Letnik 2009, suho, alkohol 13,5% vol.

Mušketir 2016

vmes_Musketir.jpg

Sauvignon 2016

vmes_Sauvignon.jpg
SAUVIGNON je edinstveno belo suho vino svetle slamnate barve. Značilna sortna cvetica, pri kateri eno glavnih vlog igra vonj po baziliki, je zrela in prijetna.

Letnik 2016, suho, alkohol 13,5 %vol.

Rebula 2015

vmes_rebula.jpgStara sorta, ki je bila v preteklih desetletjih po krivici zapostavljena, danes daje odlično vino svetlih rumenkasto zelenih odtenkov, naravnost idealno za aperitiv. Njena izjemna svežina je prijetna in elegantna, cvetica pa polna cvetnih in zaznav po svežem sadju. Navadno jo popijemo v letu ali dveh, trgatve zadnjega desetletja pa dokazujejo, da s primerno vzgojo v vinogradu (predvsem z minimalno obremenitvijo trt) nastanejo imenitne rebule, povsem drugačne od tistih izpred nekaj desetletij. Okus te rebule je blag in prijeten, dopadljiv in poseben obenem. Njena značilna svežina je harmonična in prav zato se ta rebula odlično druži z jedmi lokalne kuhinje, sicer pa dobro spremlja jedi iz belega mesa, testenine, krompir in druge lažje priloge.

Letnik 2015, suho, alkohol 11,5 %vol.

Syndicate content

© 2018 De Adami Zaloščan d.o.o., Splet: Marko Baša, fotograf: Zavadlav Radivoj