Vinogradniška tradicija družine Slejko sega daleč v preteklost. S kmetijstvom se je pred letom 1926 ukvarjal Anton Slejko, ki je kmetijo tega leta predal 13 letnemu sinu Venceslavu.

Z uspešnim trženjem vin je začel že “nono” Venceslav, to je nadgrajeval sin Anton, ki je z letom 1970 začel s temeljito obnovo vinogradov, s poudarkom na avtohtonih sortah.

Moderniziral je vinsko klet in začel s stekleničenjem in trženjem lastne blagovne znamke. Leta 1989 je ustanovil prvo zasebno vinogradniško zadrugo v tedanji Jugoslaviji ter leta 1990 vina začel tržiti pod blagovno znamko De Adami.

Danes očetu stoji ob strani sin Borut, ki kot četrta generacija z družino nadaljuje družinsko tradicijo. S premišljenimi koraki, od vinograda do steklenice sledi zastavljenemu cilju; s spoštovanjem do narave dosegati visoko kvaliteto.

Borut uspešno širi dejavnost tudi izven meja Slovenije. Kmetija Slejko obsega skupaj 8 hektarjev vinogradov. Vina pod blagovno znamko De Adami že vrsto let dosegajo visoke ocene na mednarodnih in domačih ocenjevanjih.