Zaloščan vina De Adami d.o.o

vina iz spodnje vipavske doline
Flash

Splošno

Vina De Adami

Vina tržimo pod blagovno znamko De Adami. Prvo polnitev smo opravili leta 1991. Seznam naših vin bogatijo številna sortna vina, zvrsti in posebna vina.

Največ pozornosti Slejkovi posvečajo merlotu, katerega trte so stare tri desetletja in več. V šestdesetih letih so zasadili merlot, ki je služil za protokolarne potrebe bivše Jugoslavije. Danes je Zaloščanov merlot tisti, ki zadovoljuje zahteve protokola slovenske države. Bil je v kozarcih na slovesnostih ob slovenskem prevzemu evra ter ob začetku in koncu slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici leta 2008.

 

buteljk na leto:  30.000

cene: od 4 do 15 EUR

prodaja: 95 odstotkov v Sloveniji, ostalo na tujem

najboljši letniki: 1990, 1992, 1996, 1999, 2003, 2004, 2007

 

Sortna

Rebula, zelen, pinela, laški rizling, beli pinot, chardonnay, sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat; merlot, cabarnet sauvignon, modri pinot, barbera

Bele zvrsti

Bela Regina (rebula, zelen, chardonnay, beli pinot)

Rdeče zvrsti

Rdeča Regina (merlot, cabarnet sauvignon, modri pinot, barbera)

Posebna

vino iz sušenega cabarnet sauvignona, arhivski merloti

Vrhunska vina iz VINSKE KLETI ZALOŠČAN, Vipavska dolina, Slovenija

V Vinski kleti Zaloščan svoja vipavska vina tržimo pod ugledno in uveljavljeno blagovno znamko De Adami, ki jih odlikuje bogato izročilo štirih generacij družine Slejko iz Zalošč, ki so znale iz roda v rod prenašati ljubezen do trte in vina. Blagovna znamka je dobila ime po častitljivem menihu, ki je v 16. stoletju živel v Zaloščah in o katerem se v ustnem izročilu še vedno spletajo zanimive zgodbe.
Zalošče se nahajajo v samem osrčju vinorodne in zelene Vipavske doline, ki predstavlja pomemben del Primorske vinorodne dežele, naša klet Zaloščan pa povezuje nekaj kooperantov, ki nam oddajajo viške svojega integriranega pridelka. Pridelamo petnajst sortnih mirnih vin in zvrsti (pinela, zelen, beli in sivi pinot, chardonnay, rebula, laški rizling, sauvignon); naša bela vina so nežna, sadna, sveža in pitna, z rdečimi, posebej tistimi starejših letnikov, pa posegamo v sam svetovni vrh. Še posebej merlot (imamo izjemne arhivske letnike!) je naš paradni konj, pa tudi naši barbera, modri pinot in cabernet sauvignon povsod vzbujajo občudovanje, tako pri ljubiteljih vina kot pri pravih poznavalcih.

Izjemne ocene, ki jih dosegajo naša vina doma in v svetu (prejeli smo več kot sto uglednih srebrnih in zlatih medalj v Ljubljani, Gornji Radgoni in drugod), so seveda plod edinstvenih leg naših vinogradov in minimalne obremenitve trt, pa klimatskih pogojev in vinorodnih tal, predvsem pa sodobnih priprav, skrbne nege in iskrene ljubezni do trte in vina, do rojstnega kraja in davnega izročila. Z vsem tem štiri generacije v družini Slejko svojim vinom dodajamo dušo in prepoznavni pečat.

Vabimo vas, da naša vina spoznate, in prepričani smo, da bodo doživetja z njimi nepozabna!

Syndicate content

© 2018 De Adami Zaloščan d.o.o., Splet: Marko Baša, fotograf: Zavadlav Radivoj